И така.. в забързаното предпразнично ежедневие винаги се намира време, за да направиш малки сладки,които разбира се да се опустошат за отрицателно време.Днес ви представям рецепта за любимите ми шоколадови топчета.
Във витрината на всяка сладкарница може да намерите типичните топчета заляти с шоколадов ганаш, но! Разликата между тези в сладкарниците и тези,които аз ви предлагам е , че тези в сладкарниците са на основата изрезки блат и мляко, а моите наподобяват прословутия сладъкк салам - бисквити, масло, какао.....
Продукти:
2 жълтъка
75г краве масло
1/2 ч.ч захар
3 с.л. какао
150г натрошени орехи
125г натрошени бисквити
1с.л. ром
В тенджера сложете маслото захарна и жълтъците и бъркайте докато се хомогенизира. Оставете сместа малко да поври при непрекъснато бъркане.Махнете тенджерата от котлона и последователно добавете какаото, бисквитите и орехите. Бъркайте отново до хомегонност. Добавете рома. Оформоте топчета и оставете да стегнат в хладилника. Истината е,че тези топчета са много по вкусни студени, затова не ги дръжте много на топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар